Premijerna agencija za oglašavanje i oglašavanje u Bosni i Hercegovini za izdavače

Otišla je iz Sarajeva kao izbjeglica, u ratu, i deset godina kasnije vratila se kao New York-ški oglašivač.

Maša Čampara nije bila najbolja studentica u svojoj klasi, niti je bila najbolja u reklamnim agencijama gdje je prvi put radila u New Yorku. Ono što ova poduzetnica rođena u Sarajevu jeste, ona je čarobna i disciplinirana poslovna žena.

Masa je naučila trikove zanata u marketingu i oglašavanju radeći za neke od najprestižnijih svjetskih agencija za oglašavanje u New Yorku. Mogla je ostati i nastaviti se penjati na korporacijsku ljestvicu … ali je odabrala put kojim je manje putovala, vraćajući se od “velike jabuke” do grada njezina rođenja kako bi sama počela iznova.

Ono što je spakovala sa sobom bilo je znanje, kontakti, skup vještina i posvećenost koju je stekla u gradu koji nikada ne spava.

Uprkos sporijem početku, što počeci obično i jesu, Main inovativni pristup doveo je do prve (i jedine) oglasne agencije na svijetu koja je isključivo namijenjena izdavačima. Izdavači često od haotično do ležernog  planiraju prodaju, upravljanje kampanjom, izvještajima i analitikom. Imaju visoki promet, rokove klijenata koje treba ispuniti i naizgled više zadataka koji se moraju izvršiti na vrijeme. Masa objašnjava: “Ono što radimo na eMediaPatch-u tačno je to, krpimo te praznine ne putem outsourcinga … već postajemo sastavni dio vašeg prodajnog tima. I mi smo prvi koji to radimo. Zapravo, za izdavače – izmišljali smo novu vrstu tačaka.

EMediaPatch has a triple prong approach.

They first help internet publishers plan their sales. Their sales planners make sure they deliver on the sale persons promises to the client, ensuring that everyone is happy and everything is smooth going on all sides.

Then they manage the campaign. Campaign managers strive for 100% pacing to make sure they’re meeting clients goals and maximizing ad sales income. According to Masa, her campaign managers are constantly one-step ahead of the game making sure the ads are performing and everything is running on time.

Next is the number crunching. They calculate and analyze the pacing percentage and CTR for all their clients targets and provide clear and concise, easy-to-follow wrap-up decks. In short, they work for and with their clients as the right arm of the sales, management and reporting teams like an extension of their core staff. What gives them the competitive edge? They know the tricks of the trade…and don’t need 6 months to get their heads around their clients needs. Give them a week to understand the dynamics and they’ll know exactly what to do and how to do it. And they are literally the only ones in the world harnessing this approach.

Ali e-Media Patch je mnogo više od agencije za oglašavanje.

Osim njezine ljubavi i strasti za oglašavanjem, Masa je znala da ima još važniju misiju nego da to učini u “Big Apple”. Željela je to učiniti u svom rodnom gradu, gdje bi mogla ponuditi generacijama Sarajeva – koje najčešće traže načine da napuste Bosnu – priliku da uspiju u svijetu oglašavanja upravo ovdje u svom dvorištu. U zemlji koja još uvijek pati od poteškoća u poslijeratnom sukobu i gdje mnogi mladi ljudi traže svjetlije vidike u inozemstvu, Masina misija je bila i jeste, kako je rekla, ‘poraziti bespomoćnost’. Znala je da mladi u Sarajevu, s malo majčinskih uputa , imaju talent za napraviti nešto na svjetskoj sceni. Nije pogriješila.

Maša je za 4 godine svoju improviziranu oglasnu agenciju s dva zaposlenika pretvorila u najbrže rastuću agenciju u zemlji. E-Media Patch sada zapošljava 41 najboljih i najcjenjenijih marketinških, analitičkih i dizajnerskih umova u zemlji I koja je suradjivala sa  više od 50 svjetski poznatih klijenata od London-a preko New York-a do San Franciska i svugdje između.

THE TRAVEL MAGAZINE

TO BOSNIA AND HERZEGOVINA

Location

Trg međunarodnog
prijateljstva 25,
71 000 Sarajevo,
Bosnia and Herzegovina

T: +387 33 123 123
E: info@gaudi.ba