Vodič za sarajevsku gastro scenu

Sarajevo Food Dictionary je prvi i jedini nezavisni insider pregled kulinarskih ponuda u Sarajevu. U vodiču nema plaćenog ranga … nema turističkih ocjena … samo najbolja hrana u Sarajevu ocjenjena od strane domaćih gurmana. Vodič je preveden na 4 jezika, a sve informacije su dostupne na engleskom, turskom, arapskom i bosanskom jeziku.

Glavni fokus SFD-a je Gastro Alphabet koji ističe 85 alfabetskih naziva jela, uglavnom tradicionalnih, sa kratkim opisom svakog obroka i najmanje 3 mjesta u Sarajevu, gde se to posebno jelo najbolje priprema.

Vodič je dizajniran kao kvartalno izdanje i može se naći na više od 60 atraktivnih mjesta širom grada u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kafićima, uključujući hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica, te ugostiteljske objekte na Trebeviću gdje svako može naći besplatnu kopiju Sarajevo Food Dictionary-ja.

SFD tim radi potpuno samostalno.

Uz pomoć vrhunskih kulinarskih stručnjaka provode anonimne posjete restoranima iz Baščaršije do Ilidže kako bi pronašli najbolje od najboljih na gastro sceni u Sarajevu. Neumorni su u pravljenu kulinarske ponude u gradu dostupnom i zanimljivom za posjetioce … i puno i naporno rade na degustaciji izuzetno dobre hrane samo za vas

THE TRAVEL MAGAZINE

TO BOSNIA AND HERZEGOVINA

Location

Trg međunarodnog
prijateljstva 25,
71 000 Sarajevo,
Bosnia and Herzegovina

T: +387 33 123 123
E: info@gaudi.ba