Životno ruralno iskustvo

U većini mjesta, poslovne ideje često nastaju iz snova i težnji bogatstva. Sanja Korić, ekonomista i bivši zaposlenik u bankama, utvrdila je da ta vrsta bogatstva ne ispunjava, već nematerijalna. Voli psihologiju i fascinirana je ljudskim umom. Ona je strastvena prema prirodi. Ona je prirodni lider koji traži da njen rad ima pozitivan društveni uticaj. Po sopstvenim riječima Sanja, ona je ‘ice breaker’, ona koja je vodila juriš u razvoju ruralnog turizma u ovom dijelu sveta. Za nju, posjeta Bosni naprosto je izgledala kao najlogičniji potez.

Godinama je radila u turističkom sektoru sa Hercegovačkim smještajima, pružajući smeštaj u selima za one koji se žele isključiti i uživati ​​u autentičnom iskustvu u Hercegovini. Njena ideja za posjetu Bosni je dugo trajala.Od nedavno i uz podršku švajcarske vlade kroz Market Makers projekat, Visit Bosnia pruža nezaboravna iskustva ruralnog turizma za klijente iz neposredne blizine i daleka.

Iako je Sanja srce i mozak iza operacije, ona se nikada ne poziva na sebe, već na svoju ekipu i veću turističku porodicu. Visit Bosnia ima iskusne, certifikovane I prema riječima Sanje, najzanimljivije grupe vodiča za koje se mogu nadati. Baza poslovnog modela. Međutim, iznajmljuje seoska domaćinstva gostima. Što se tiče šire turističke porodice, posjetu Bosni uvijek naglašava potrebu za saradnjom, razmjenom resursa i znanja. “U ovom poslu, niko to ne može učiniti sam, moramo raditi zajedno. To je jedini zdrav potez za održivi razvoj “, naglašava ona.

Šta, međutim, razlikuje posjetu Bosni od drugih? Oni svakako nude klasična iskustva planinarenja i raftinga koja su postala toliko popularna na području Konjica. Ali čak i ove tradicionalnije eko-turističke aktivnosti nisu ništa obično. Posjeta Bosni uključuje pravo ruralno iskustvo u svakom od njihovih putovanja. Možda branje bobica ili pečuraka na ručku sa svojim gostima. Ili možda pripremanje obroka zajedno na tradicionalan način. Možda ćete morati da muzete kravu ako želite mlijeko sa kafom. Ovaj tip ruralnog iskustva koji nudi Bosna i Hercegovina je jedinstven za šire područje. Košenje trave tradicionalnom kosom može izgledati kao jednostavan zadatak, ali nakon nekoliko udaraca svako brzo shvati velike napore koje farmer ulaže da bi napravio hranu za stoku.

Iskustvo također njeguje razumijevanje i poštovanje tradicionalnog seoskog načina života u nadi da se neke od ovih tradicija mogu očuvati. Dakle, sinergizuju turističko iskustvo sa stvarnim životom. U pravo doba godine čak i može uživati ​​u posebnom ritualu pravljenja rakije. Proizvodnja “moonshine” je vječna tradicija u ovim dijelovima i vrlo često se čitava zajednica udruži u izradi rakije od šljive, kruške ili jabuke.

Jedina stvar na meniju je ono što je lokalno uzgajano. Meso i sirevi se proizvode i zriju u selima oko Konjica i širom Hercegovine. Hercegovina, sunčana strana Bosne i Hercegovine, uživa u mediteranskoj klimi gdje rastu brojna voća i povrća. Na južnoj strani planine ka Jadranskom moru naći ćete šipak i smokve, dok na sjeveru šljive i jabuke rastu u obilju. Priprema i hrana važan su dio iskustva posjete BiH. To spaja ljude. To uzbuđuje čula i obezbjeđuje hranu za dušu nakon spektakularnog dana pješačenja, raftinga ili obilaska seoskih naselja.

Visit Bosnia se void jednostavnim kodom:

“selo je mjesto gdje možete naći mir, jedinstvo, snagu, inspiraciju i što je najvažnije prirodni i prelijepi život.”

Adresa: Stara čarsija 4, Konjic | Tel: +387 (0)603069600 | Email: info@visit-bosnia.ba | Website: www.visit-bosnia.ba

Visit Bosnia is giving promotion to the DM magazine readers!

Get your special coupon deal by clicking THIS LINK!

Leave a Reply

THE TRAVEL MAGAZINE

TO BOSNIA AND HERZEGOVINA

Location

Trg međunarodnog
prijateljstva 25,
71 000 Sarajevo,
Bosnia and Herzegovina

T: +387 33 123 123
E: info@gaudi.ba